ABOUT THE ARTIFACT: 

Bram De Laere (1988) komt uit een onderwijzersgezin met verre wortels in de regio's van Damme en Brugge. Zijn zieltje, waar Uilenspiegel's bloed in stroomt bracht hem sinds jonge leeftijd bij de Clown in al zijn gedaantes. Deze kleurrijke verschijnselen lieten hem nooit met rust.

Op 16-jarige leeftijd debuteerde hij voor het eerst in het toenmalige circus Rose Marie Malter. Tijdens deze eerste voorstellingen als goochelaar-clown werd een zaadje geplant dat bleef groeien.

Na zijn middelbaar ging hij voluit voor een carrière als circusartiest. Eerst vervoegde hij Espace Catastrophe te Brussel om theater, clownerie, mime, acrobatie en slap koord te gaan uitdiepen. Na een ingangsexamens werd hij toegelaten aan the Academy for Circus and Performance art in Tilburg. Een jaar later besloot hij zijn circusbachelor af te werken aan het Brusselse Ecole Superieure des Arts du Cirque.

 

Na een lange zoektocht als circusartiest kwam hij in 2018 terecht in het circus Pipo. Daar ging hij als clown Miesch Miesch aan de slag. Tijdens dit jaar had hij de eer met Marquis Pauwels samen te werken. Een oude rot uit een oude Gentse circusdynastie.

Met de hulp van deze circusfamilie graaft Bram momenteel onder het stof van 250 jaar circusgeschiedenis op zoek naar de oerziel van de circusclown.

Die zoektocht kan je volgen op deze Blog.
Laat me niet lachen.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now